Gezonde voeding

Waarom gezonde voeding?
Gezonde voeding is voor iedereen belangrijk, onafhankelijk van de leeftijd of het gewicht. Indien je producten eet met genoeg voedingsstoffen kan het lichaam optimaal functioneren. Hierbij voelen mensen zich prettiger, fitter en minder moe.

Gezonde voeding helpt om het risico op hart- en vaatziekten te verlagen en vermindert de kans op andere risicofactoren zoals diabetes, bepaalde vormen van kanker, een te hoog cholesterolgehalte, overgewicht en hoge bloeddruk.

Veel voordelen dus waar ook u als bedrijf van kunt profiteren!

 

Hoe eet u gezond?
Het is belangrijk dat u voor de juiste voedingsmiddelen kiest. Hierbij kunt u denken aan magere melkproducten, groente, fruit, mager vlees en vis. Een gezonde voeding bevat ruime porties groente, fruit en brood. Deze producten zijn vezelrijke voedingsmiddelen die in verhouding tot hun volume en gewicht weinig calorieën maar wel veel voedingsstoffen leveren. Varieer zoveel mogelijk in groente en fruit en neem liever volkorenbrood dan witbrood.

Meer informatie

Meer informatie over gezonde voeding vindt u op onder genoemde sites:

  • Voedingscentrum
    Gezond eten betekent met gezond verstand bewuste keuzes maken. 
    Ga naar de website van het voedingscentrum voor meer informatie.
  • De Gezonde Schoolkantine
    Gezond eten op school is belangrijk om goed te kunnen presteren. Ga naar de website van  De gezonde schoolkantine voor meer informatie.