Interieurbeplanting

Interieurbeplanting op kantoor zorgt voor een representatieve uitstraling en inspirerende werkplekken. Planten hebben een positieve uitwerking op de geestelijke gesteldheid van mensen en bevordert hiermee de onderlinge verstandhouding en werksfeer op een positieve manier!

Beplanting op kantoor geeft veel voordelen waar iedereen binnen uw kantoor van kan profiteren. Planten gaan moeheid, stress, hoofdpijn, droge ogen en andere arbeidsverhinderende factoren  tegen, ofwel interieurbeplanting rendeert.

Gratis CO2- en luchtvochtigheidmeting

Een zuivere luchtkwaliteit op kantoor is belangrijk. Wij bieden optioneel de mogelijkheid om via een CO2- en luchtvochtigheidmeting, uw situatie in kaart te brengen en dit vertalen naar resultaatverhogende oplossingen.

Na laboratoriumonderzoek van TNO is aangetoond dat 1 plant per 12m2 min of meer zal volstaan. Rofresco gaat verder en haalt het maximale rendement eruit, onder het motto: “Meten = Weten”.

Wij kunnen u adviseren over diverse mogelijkheden, waardoor de luchtkwaliteit op kantoor de gewenste waarden kan aannemen. Zo brengen bijvoorbeeld de kamerpalmen Chrysalidocarpus en Chamaedorea veel waterdamp in de lucht. Dit werkt bevorderend tegen droge ogen. De Spatiphyllum heeft daarbovenop de eigenschap om in verhogende mate de lucht te zuiveren, wat moeheid beter tegen gaat. Het is ook mogelijk om luchtzuiverende plantenbakken in te zetten (zie onderaan deze pagina de uitleg over deze bijzonder bakken).

De Beplanting

Interieurbeplanting wordt veelal geleverd op basis van hydrocultuur. De planten staan in de plantenbak in kleikorrels voor stevigheid en de watermeter geeft het waterniveau in de plantenbak aan. Aan de watermolecuul worden speciaal daarvoor bestemde meststoffen toegevoegd waardoor de plant zijn benodigde voedingstoffen krijgt.

Hydrocultuur

Hydrocultuur is de teelt van planten in water. De teelt berust op het principe dat planten voor hun groei niets anders nodig hebben dan water, lucht en voedingstoffen. De planten leven hoofdzakelijk op een nauwkeurig uitgebalanceerde voedingssubstantie die aan het water wordt toegevoegd. Als steun voor de planten (normaal gesproken aarde) wordt gebruik gemaakt van natuurlijke kleikorrels. Hierdoor gaan de wortels waterwortels vormen. In de hydrobak is een watermeter geplaatst, deze geeft exact aan hoeveel water er nog in de bak aanwezig is. Geeft de watermeter aan dat het minimum is bereikt dan dient er water over de korrels heen gegoten te worden tot het optimum is bereikt. Om de plant geheel tot zijn recht te laten komen, krijgt de plant 2 keer per jaar voeding toegediend.

Ook met een beperkt budget kunnen wij mogelijk met slimme oplossingen een verrassend eindresultaat bij uw organisatie neerzetten!

Voordelen van beplanting op het werk:

Onderhoud hydrobeplanting

Uiteraard is het belangrijk uw beplanting in optimale staat te houden. Het onderhoud van uw beplanting kan vakkundig door onze groenspecialisten worden verzorgd.

Met een onderhoudsplan via Rofresco nemen wij de volledige verantwoording voor het onderhoud van de beplanting. In principe wordt de beplanting maandelijks onderhouden of zoveel meer of minder als nodig is om de beplanting in optimale conditie te houden.

Het onderhoud bestaat uit:

Voordelen

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Onze adviseurs staan u graag te woord en komen desgewenst vrijblijvend bij u langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf.